dilluns, 6 de maig del 2013

El meu recurs: l'aigua

Com ha dit l' Ana, a classe hem hagut de fer una foto en la que es mostrés l'ús del rescursos que fem els humans. La meva foto és aquesta:

He escollit l'aigua perquè és un recurs indispensable per a gairebé tots els organismes del nostre planeta. A la societat és vital per a la supervivència dels éssers humans i per al desenvolupament de les nostres activitats. L'aigua potable, és a dir, aquella en condicions de ser consumida pels éssers humans, és un recurs escàs al nostre planeta i a diferència del petroli, no compta amb substituts. Per tant, qui el controli, controlarà l'economia universal i la vida del planeta en el futur.

El gran problema amb el que s'enfronta la humanitat és que els recursos hídrics del planeta es troben irregularment repartits i mal gestionats. La prova d'això és que 1.700 milions de persones al món ni poden accedir a l'aigua potable.


Observeu el mapa i feu-vos aquesta pregunta: Com és possible que un ciutadà de Bolívia consumeixi, com a mitjana, 57 litres per dia, (per sota de 50 litres es considera llindar de pobresa) gaudint aquest país d'uns elevats recursos hídrics, mentre que Aràbia Saudita, que compta amb una mínima disponibilitat d'aigua en el seu territori, els seus ciutadans consumeixen, com a mitjana, 241 litres per persona al dia?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada